فهرست مطالب

طب کار - سال سیزدهم شماره 1 (پیاپی 42، بهار 1400)

نشریه طب کار
سال سیزدهم شماره 1 (پیاپی 42، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • هادی علیمرادی، مهسا نظری*، روح الله فلاح، رضا جعفری، محمدجواد زارع سخویدی، علیرضا آجدانی صفحات 1-14
    مقدمه

    در اکثر محیط های صنعتی، افراد روزانه در معرض مواجهه با صدا قرار دارند. مواجهه با این عامل مخاطره آمیز فیزیکی می تواند منجر به اختلالات شناختی در افراد شود. صدا نیز همانند کلیه آلاینده ها، کیفیت زندگی را کاهش داده و باعث اختلالات خلقی قابل توجهی در افراد می شود. مطالعه حاضر به بررسی مجموعه ای از عوامل شناختی جهت ارزیابی وضعیت سلامت روان کارگران از نظر افسردگی و استرس در محیط کاری پرسروصدا می پردازد.

    روش بررسی: 

    در یک مطالعه توصیفی تحلیلی در سال 1399، 1100 تن از کارگران فولاد، به منظور تعیین درجه افسردگی و حالات خلقی مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها از طریق یک فراخوان عمومی در کارخانه فولاد اصفهان مورد بررسی قرار گرفتند. جهت سنجش تراز فشار صوت از استاندارد (2009) ISO 9612 استفاده شد. علاوه بر انجام مصاحبه بالینی، آزمودنی ها به پرسشنامه افسردگی BAKK و مقیاس افسردگی پرسشنامه DASS-42 پاسخ دادند. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (v. 22) صورت گرفت.

    نتایج

    بر اساس یافته های پژوهش سروصدا آزاردهنده (بالاتر از 85 دسی بل) روی عامل سن بر روی افسردگی، عامل وضعیت تاهل بر روی اضطراب و عامل نوبت کاری بر روی میزان استرس و انتقاد از خود کارکنان اثرگذاری معناداری نشان دارد (p<0.05). میانگین متغیر استرس در گروه مورد به طور معناداری بیشتر از گروه شاهد بود (p<0.001) که این موضوع نشان دهنده اثرگذاری تراز شدت صوت بر روی افزایش میزان استرس و افسردگی در محیط پرسروصدا است.

    نتیجه گیری: 

    نتایج این مطالعه سروصدای شغلی بالاتر از 85 دسی بل استاندارد می تواند اثرات مخربی بر روی افسردگی و ابعاد مختلف وضعیت شناختی کارگران داشته باشد.

    کلیدواژگان: حالات خلقی منفی، اضطراب، افسردگی، استرس، ISO 9612، DASS-42، پرسشنامه بک
  • طاهره بلوچی بیدختی، ابوالفضل قدیمی فر، مرضیه محمدی، رسول سلیمانی مقدم* صفحات 15-23
    مقدمه

    وضعیت های بدنی حین کار و شرایط شغلی از جمله عوامل خطر مهمی اند که موجب افزایش شیوع واریس می شوند. از جمله این وضعیت ها ایستادن های طولانی مدت و حالت های جسمی خسته کننده اند که در حرفه آرایشگری اجتناب ناپذیرند. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط شیوع واریس پا با عوامل شغلی و دموگرافیک در آرایشگران است.

    روش بررسی

    در این مطالعهتوصیفی-همبستگی، 90 نفر از آرایشگران شاغل در شهرستان گناباد در سال 1394 به روش تصادفی بررسی شدند. نمونه ها پس از پرکردن پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، بر اساس معیار CEAP (یافته بالینی، علت شناسی، یافته آناتومیکی، پاتوفیزیولوژی) معاینه شدند. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آزمون های مجذورکای، فیشر و t تست مستقل با استفاده از نرم افزارSPSS ورژن 16 در سطح معناداری 05/0>p تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    از 90 نفر، 45 نفر از واحدهای پژوهش مرد و 45 نفر زن بودند و (8/77 درصد) میانگین ساعت کاری بیشتر از 6 ساعت داشتند. اکثر مردان مورد مطالعه (1/51 درصد) و زنان مورد مطالعه (3/53 درصد) از نظر واریس کل اندام های تحتانی، واریس هر دو اندام داشتند. ارتباط بین وریدهای واریسی پای آرایشگران و تحصیلات (031/0=P)، سابقه کار (043/0=P)، ورزش منظم (012/0=P)، مصرف دخانیات (009/0=P) معنی دار بود.

    نتیجه گیری: 

    نتایج مطالعه حاضر نشان دهنده شیوع بالای واریس اندام تحتانی آرایشگران است. از آنجا که این اختلال موجب ناراحتی های جسمی و از کارافتادگی فراوانی می شود و می تواند بر کار آرایشگران تاثیر بگذارد، بنابراین کنترل خطر و پیشگیری از این عارضه ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: وریدهای واریسی، پا، آرایشگران
  • طیبه رحیمی پردنجانی*، امیر قربانیان صفحات 24-33
    مقدمه

    بی نزاکتی در محیط کار، یکی از شکل های ظریف سوء رفتار بین فردی و سازمانی است. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه علی تقاضاهای شغلی و بی نزاکتی در محیط کار با میانجی گری خستگی هیجانی و تعدیل کنندگی حمایت سازمانی ادراک شده در کارکنان یک شرکت صنعتی بود.

    روش بررسی

    روش پژوهش از حیث هدف، کاربردی و به لحاظ شیوه گردآوری داده ها توصیفی-همبستگی است. جامعه آماری تمام کارکنان شاغل در شرکت سیمان بجنورد بود که تعداد 321 نفر براساس فرمول کوکران به روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. گردآوری داده های پژوهش با استفاده از پرسشنامه های بی نزاکتی در محیط کار کورتینا و همکاران (2001)، تقاضاهای شغلی جونگ و همکاران (1993)، خستگی هیجانی مسلش (1981) و حمایت سازمانی ادراک شده آیزنبرگر و همکاران (1986) صورت پذیرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای SPSS و AMOS نسخه 23 استفاده شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که الگوی پیشنهادی از برازندگی خوبی برخوردار است. تقاضاهای شغلی اثر مستقیم و غیرمستقیم از طریق خستگی هیجانی بر بی نزاکتی در محیط کار دارد (0001/0>p). نتایج همچنین نشان داد تعامل تقاضاهای شغلی و حمایت سازمانی ادراک شده، ورای اثرات متغیرهای اصلی، 5/1 درصد واریانس انحصاری افزوده را (015/0=R2Δ، 50/49= FΔ، 05/0>P) برای مدل ایجاد کرد.

    نتیجه گیری: 

    نتایج اهمیت حمایت سازمانی به عنوان تعدیل کنننده و خستگی هیجانی را به عنوان میانجی در رابطه بین تقاضاهای شغلی و بی نزاکتی در محیط کار را نشان داد. بنابراین سازمان ها می توانند با کاهش تقاضاهای شغلی خود، خستگی هیجانی و بی نزاکتی را در محیط کار کاهش دهند. همچنین ارایه برنامه های حمایتی به منظور کاهش تاثیر تقاضاهای شغلی بر بی نزاکتی در محیط کار پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: بی نزاکتی در محیط کار، تقاضاهای شغلی، خستگی هیجانی، حمایت سازمانی ادراک شده
  • غلامحسین حلوانی*، فهیمه بقری، فرزان مددی زاده، حامد بقایی خواه صفحات 34-41
    مقدمه

    حدود60 الی90 درصد حوادثی که در صنایع به وقوع می پیوندد ناشی از خطاهای انسانی است. مطالعه حاضر با هدف اثربخشی دستورالعمل های ایمنی درکاهش خطای انسانی کارکنان نیروگاه سیکل ترکیبی یزد انجام پذیرفت.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر مداخله ای از نوع نیمه تجربی است که به منظور سنجش خطای انسانی 121 نفر از کارکنان نیروگاه سیکل ترکیبی یزد در 5 گروه ایمنی و آتش نشانی، بهره بردار مولد ها، بهره بردار تصفیه خانه شیمی، انباردار و تعمیرات مولد ها در سال 1399 اجرا شد. ابتدا آنالیز ایمنی شغلی انجام ، سپس دستورالعمل های ایمنی مربوط به هر شغل تهیه و به کمک آیتم های آن و مشاهده روند انجام کار، درصد فراوانی خطای انسانی در مشاغل مختلف  قبل و بعد از مداخله محاسبه و داده ها با استفاده از شاخص های آمار توصیفی شامل میانگین، انحراف معیار، میانه، دامنه میان چارکی، فراوانی و درصد فراوانی و آزمون ناپارامتری ویلکاکسون، به کمک نرم افزارSPSS نسخه 24 تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری 05/0 در نظرگرفته شد.

    نتایج

    مطالعه بر روی 5 شغل اصلی طبق نتایج آزمون ویلکاکسون، بیشترین و کمترین درصد فراوانی خطای انسانی قبل از مداخله مربوط به گروه شغلی تعمیرات مولدها (59/58%) و انباردار بود (16/4%). بین درصد فراوانی خطای انسانی قبل از مداخله (14/35±41/433) و بعد از مداخله (29/29±21/440) تفاوت معنی داری وجود داشت (001/0<p).

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه نشان داد که اجرای آنالیز ایمنی شغلی و پیاده سازی دستورالعمل های ایمنی مرتبط با هر شغل، منجر به کاهش درصد خطای انسانی افراد خواهد شد؛ البته این دستورالعمل ها می بایست با تجزیه و تحلیل شغلی دقیق به دست آیند و با استفاده از پانل خبرگان دستورالعمل مناسب تدوین شود.

    کلیدواژگان: نیروگاه سیکل ترکیبی، دستورالعمل ایمنی، خطای انسانی
  • خلیل برهانزهی، زهرا ابراهیمی ریگی، الناز یزدان پرست، سعیده دادپیشه، هاجره ابرهیمی ریگی* صفحات 42-52
    زمینه و هدف

    تاثیر اختلالات اسکلتی عضلانی و ارتباط آن با عاطفه منفی در پرستاران کمتر مورد بررسی قرار گرفته است؛ با توجه به لزوم یافتن عوامل موثر در جهت پیشگیری اختلالات اسکلتی عضلانی، پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی با عاطفه منفی در پرستاران شهر ایرانشهر انجام شد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی بود که در سال 1396 انجام شد. تعداد 334 پرستار به صورت سر شماری وارد مطالعه شدند. ابزارهای جمع آوری داده ها فرم جمعیت شناختی، پرسشنامه افسردگی، اضطراب و استرس (DASS-21) و پرسشنامه نوردیک بود که به صورت خود گزارشی تکمیل گردید. ابزارهای مورد نظر پس از روان سنجی مورد استفاده قرار گرفتند. تحلیل داده ها با استفاده از آنالیز توصیفی، آزمون رگرسیون با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 انجام شد. سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

      نتایج نشان داد که شیوع استرس در پرستاران نسبت به افسردگی و اضطراب بالاتر بود. بیشترین شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی در پشت و گردن بود. بین شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی در تمام نواحی بدن به جز پشت و افسردگی، اضطراب و استرس ارتباط معنی داری مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج فوق مشخص شد که پرستاران درجاتی از افسردگی، اضطراب و استرس را تجربه کرده اند که می تواند در بروز اختلالات اسکلتی نقش داشته باشند لذا روش های آموزش ایمن سازی به پرستاران به منظور کاهش استرس، اضطراب و افسردگی توصیه می شود که نوبه خود می تواند در کاهش شیوع اختلالات اسکلتی و عضلانی موثر باشد.

    کلیدواژگان: عاطفه منفی، اختلالات اسکلتی عضلانی
  • محمدتقی بادله شموشکی*، زینب صالحی یانسری، سارا باقرزاده صفحات 53-61
    مقدمه

    حرفه پرستاری به علت ماهیت آن در گروه مشاغل با استرس بالا قرار دارد و ذهن آگاهی یک نگرش خاص به تجربه است که متکی به دو عنصر حضور در زمان حال و پذیرش است. هدف این پژوهش تعیین رابطه بین ذهن آگاهی و استرس شغلی پرستاران است. 

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی - همبستگی از تمام پرستاران شاغل در بیمارستان پنج آذر شهر گرگان، 270 نفر به صورت در دسترس وارد مطالعه شدند. برای گردآوری داده ها از سه پرسشنامه استاندارد شامل پرسشنامه ویژگی‏های دموگرافیک، پرسشنامه ذهن‏آگاهی براون و ریان و پرسشنامه استرس شغلی پرستاری تافت و اندرسون استفاده شد سپس داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی در نرم افزار SPSS17 در سطح آماری 05/0 (p≤ 0.05) تجزیه و تحلیل شد.

    نتایج

    طبق نتایج حاصل از این پژوهش پرستاران بیمارستان پنج آذرگرگان با میانگین نمرات حدود 93/80 درصد دچار استرس شغلی در حد متوسط هستند. این متغیر با جنسیت و تاهل رابطه معنادار دارد. در این پژوهش میانگین نمرات ذهن‏ آگاهی پرستاران حدود 20/72 است. علاوه بر این طبق نتایج به دست آمده بین دو متغیر گاهی و استرس شغلی همبستگی منفی (24/0-) وجود دارد.

    نتیجه گیری: 

    متغیر ذهن‏آگاهی می‏تواند استرس شغلی پرستاران را پیش‏بینی کند و پرستارانی که ذهن‏آگاهی بیشتری دارند، استرس کمتری را تجربه می‏کنند.

    کلیدواژگان: استرس، استرس شغلی پرستاران، ذهن آگاهی
  • ملیحه میرحسینی، محمود معین الدین*، فروغ حیرانی، سید حسن حاتمی نسب صفحات 62-80
    مقدمه

    اخلاق در زندگی انسان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است زیرا انسانیت انسان وقتی شکل می گیرد که ارزشهای اخلاقی در وجود او متبلور شود. هر انسانی را به میزان ظهور ارزش های اخلاقی در افکار و گفتار و رفتار ارزیابی می کنند، اولین نمودی که از یک شخص در جامعه ظاهر می شود اخلاق آن فرد است. برای افزایش تاثیر اخلاق حرفه ای وجود الگوهای منطبق با فرهنگ و جامعه لازم است و با شناخت آنها می توان ابعاد بروز رفتار ایمن از سوی حسابداران را واکاوی کرد.

    روش بررسی

    این تحقیق مبتنی بر روش ترکیبی می باشد. چون در این پژوهش در جمع آوری و تحلیل داده ها، ترکیب یافته ها و نتیجه گیری از هر دو رهیافت کمی و کیفی استفاده شده است. در پژوهش پیش رو، جمع آوری داده ها از طریق روش های تحقیق کتابخانه ای و میدانی انجام شده است جامعه آماری متشکل از متون نظری مرتبط با اخلاق حرفه ای حسابداری می باشد. در این تحقیق با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته معیارهای موثر بر اساس پژوهش های پیشین شناسایی و در نهایت تعداد 25 زیرمولفه در قالب 5 شاخص به عنوان با اهمیت ترین عوامل اخلاق حرفه ای حسابدار تعیین شد. در این پژوهش از نرم افزار NVIVO (در بخش تحلیل محتوا) استفاده شده است.

    نتایج

    از نظر خبرگان، زیرمولفه های حرفه ای گرایی و سازمانی نسبت به سایر معیارها اهمیت بیشتری داشته و بر توسعه پایدار رفتار ایمن و اخلاق حرفه ای حسابدار اثرگذار می باشد.

    نتیجه گیری:

     با درک اخلاق حرفه ای حسابداران و شناسایی مولفه های اساسی آن در ابعاد مختلف و مشخص نمودن میزان اهمیت هر یک از آنها می توان چارچوب یا قالب مشخصی جهت رعایت شدن یا نشدن اخلاق حرفه ای توسط حسابداران و نیز تمایل به رفتار کردن براساس آیین رفتار حرفه ای را طراحی نموده و به اجرا درآورد تا از این طریق باعث کاهش رفتارهای ناایمن و در نتیجه آن کاهش نرخ وقوع حوادث در صنایع کشور شد.

    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، رفتار ایمن، غربالگری فازی، تحلیل محتوای کیفی، حسابداران
  • مریم عشوری، شقایق عیدانی، علی صالحی سهل آبادی* صفحات 81-93
    مقدمه

    امروزه در بیشتر صنایع کشور بخش های زیادی از فعالیت کارگران را حمل دستی بار تشکیل می دهد. اختلالات اسکلتی- عضلانی، حیطه هایی از شرایط فرسایشی و التهابی است که به صورت درد، رنج و ناراحتی در ماهیچه ها، تاندونها، رباطها، مفاصل، اعصاب محیطی و رگهای خونی بروز می کند و اثر قابل توجهی بر روی کیفیت زندگی، از دست رفتن زمان کاری، غیبت از کار، افزایش محدودیتهای کاری، تعویض شغل و از کار افتادگی دارد و عوارض اقتصادی فراوانی به فرد، سازمان و جامعه تحمیل می کند. مطالعه حاضر با هدف مروری بر مطالعات بررسی حمل دستی بار با روش های مختلف در ایران از سال 1389 تا 1399 انجام شد.

    روش بررسی

    فرآیند کلی مطالعه حاضر شامل جستجوی مقالات در پایگاه های معتبر داده داخلی و خارجی بوده است پس از گزینش مقالات اطلاعات لازم استخراج گردیده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در مجموع بر اساس معیارهای ورود تنها مطالعاتی مورد بررسی قرار گرفتند که از روش های ارزیابی حمل دستی بار NIOSH، KIM، SNOOK، 3DSSPP، WISHA، UTAH، MAC، ART و آیین نامه حمل دستی بار در ایران استفاده کرده بودند.

    یافته ها:

     تعداد 15 مقاله انگلیسی و 50 مقاله فارسی یافت شد که از این بین 44 مقاله بر اساس معیارهای خروج مطالعه حذف گردید و تعداد 21 مقاله برای این مطالعه انتخاب شده و وارد آنالیز نهایی شدند.

    نتیجه گیری:

     بیشترین تعداد مطالعات به ترتیب در شهرهای همدان، تهران، ملارد، شیراز و قزوین انجام شده بود. به ترتیب NIOSH، KIM و 3DSSPP سه روش مورد استفاده با بیشترین تعداد مطالعات انجام شده در زمینه ی ارزیابی حمل دستی بار در صنایع بودند. بیشترین مطالعات در محیط های کار در صنعت ریخته گری، صنایع غذایی، کاشی سازی و بیمارستان انجام شده بود. با بررسی مطالعات انجام شده مشخص شد نیاز به بررسی های بیشتر در این زمینه وجود دارد، همچنین بررسی بیشتر با روش های ارزیابی مختلف و جدید در صنایع مختلف کشور موضوعی مهم و چالش برانگیز در این حیطه است.

    کلیدواژگان: ارزیابی وظایف بلند کردن بار، حمل دستی بار، ارزیابی ارگونومی
|
  • Hadi Alimoradi, Mahsa Nazari*, Rohollah Fallah, Reza Jafari, MohammadJavad Zare Sakhvidi, Alireza Ajdani Pages 1-14
    Introduction

     In most industrial environments, people are exposed to noise daily. Exposure to this physical hazard can lead to cognitive impairment in individuals. Noise, like all pollutants, reduces the quality of life and causes significant mood disorders in people. The present study examines a set of cognitive factors to assess the mental health status of workers in terms of depression and stress in a noisy workplace.

    Materials and Methods

     In a descriptive-analytical study in 1399, 1100 steelworkers were evaluated to determine the degree of depression and mood swings. The data were analyzed through a public call at the Isfahan Steel Plant. ISO 9612 (2009) standard was used to measure the sound pressure level. In addition to conducting clinical interviews, subjects answered the BAKK Depression Inventory and the DASS-42 Inventory Depression Scale. Data were analyzed using SPSS software (v. 22).

    Results

     Based on the findings of the study, annoying noise (above 85 decibels) had a significant effect on age factor on depression, marital status factor on anxiety, and shift factor on stress and self-criticism of employees (p <0.05). The mean of the stress variable in the case group was significantly higher than the control group (p <0.001), which indicates the effect of sound intensity level on increasing stress and depression in a noisy environment.

    Conclusion

     The results of this study: Occupational noise higher than the standard 85 dB can have devastating effects on moods and various dimensions of workerschr('39') cognitive status.

    Keywords: Negative Mood, Anxiety, Depression, Stress, ISO 9612, DASS-42, Beck Questionnaire
  • Tahereh Baloochi Beydokhti, Abolfazl Ghadimifar, Marzieh Mohammadi, Rasool Soleimanimoghaddam* Pages 15-23
    Introduction

     Physical postures at work and occupational conditions are among the important risk factors that increase the prevalence of varicose veins. These include prolonged standing and tedious postures that are unavoidable in the hairdressing profession. This study aimed to investigate the relationship between the prevalence of foot varicose veins and occupational and demographic factors in hairdressers.

    Materials and Methods

     This cross-sectional-correlational study was conducted on 90 hairdressers in Gonabad in 2015. The participants were selected using a random method. After completing the demographic information questionnaire, the samples were examined according to CEAP criteria (clinical findings, etiology, anatomical findings, and pathophysiology). The collected data were analyzed using Chi-square, Fisher, and independent t-tests using SPSS software version 20 at a significance level of p <0.05.

    Results

     Out of 90 patients, 45 were male, and 45 were female, and (77.8%) had an average working time of more than 6 hours. Most of the men (51.1%) and women (53.3%) had varicose veins of the lower extremities of both limbs. The relationship between varicose veins of hairdressers and education (P = 0.031), work experience (P = 0.043), regular exercise (p = 0.012), smoking (P = 0.009) was significant.

    Conclusion

     The present study results indicate the high prevalence of lower limb varicose veins in hairdressers. This disorder causes many mental and physical disorders and ultimately affects the individualchr('39')s work efficiency, so controlling risk factors and preventing this complication in hairdressers seems necessary.

    Keywords: Varicose Veins, Legs, Hairdressers
  • Tayebe Rahimi Pordanjani*, Amir Ghorbanian Pages 24-33
    Introduction

     workplace incivility is one of the subtle forms of interpersonal and organizational abuse. The purpose of the present study was to investigate the causal relationship between job demands and workplace incivility with the mediating role of emotional exhaustion and the moderating role of perceived organizational support in an industrial company employee.

    Materials and Methods

     In this descriptive correlational study, the statistical population was all employees of Bojnourd Cement Company, and 321 workers were selected according to the Cochran formula and by a simple random sampling method. The research data were collected using the Cortina et al. (2001) workplace incivility questionnaires, Jong et al. (1993) job demands, Maslachchr('39')s emotional exhaustion (1981), and Eisenberger et al. (1986) perceived organizational support. SPSS and AMOS 23 software were used for data analysis.

    Results

     The results showed that the proposed model has a good fit. Job demands have a direct and indirect effect through emotional exhaustion on workplace incivility (p> 0.0001). The results also showed that the interaction of job demands and perceived organizational support, beyond the effects of the main variables, produced 1.5% added monopoly variance (R2Δ = 0.015, FΔ = 49.50, P <0.05) for the model.

    Conclusion

     The results showed the importance of organizational support as a moderator and emotional exhaustion as a mediator between the relationship between job demands and workplace incivility. Therefore, organizations can reduce emotional exhaustion and workplace incivility by reducing their job demands. Supportive programs are also suggested to reduce the impact of job demands on workplace incivility.

    Keywords: Workplace Incivility, Job Demands, Emotional Exhaustion, Perceived Organizational Support
  • Gholamhossein Halvani*, Fahimeh Boghri, Farzan Madadizadeh, Hamed Baghaeekhah Pages 34-41
    Introduction

    About 60 to 90 percent of an accident in the industry is caused by human error. This study aimed to assess the effectiveness of safety procedures in reducing human error in Yazd Combined Cycle Power Plant employees.

    Materials and Methods

     The present study is a quasi-experimental intervention that was conducted aimed to measure the human error of 121 employees of Yazd Combined Cycle Power Plant in 5 occupational groups (safety and firefighting, generator operation, generator operation, chemical refinery, warehouse keeping, and generator repair) in 2020. First, job safety analysis (JSA) was performed. Safety procedures related to each job were prepared, and with the help of their items and observing the process of doing work, the percentage of human error before and after the investigation was calculated. The data were analyzed using descriptive statistical indicators including mean, standard deviation, median, interquartile range, frequency and frequency percentage, and Wilcoxon nonparametric test by SPSS software version 24. The significance level was considered 0.05.

    Results

     A study on five main jobs, according to Wilcoxon test results showed, the highest and lowest human error percent before the intervention was related to generator repair occupational groups (58.59%) and warehouse keeping (4.16%). A significant difference was between human error percent before (433.41 ± 35.14) and after (440.21 ± 29.29) the intervention (p <0.001).

    Conclusion

     This study showed that performing job safety analysis and implementing safety procedures related to each job will decrease peoplechr('39')s human error percent. Therefore, the implementation of safety procedures related to each job was suggested to the industry. This procedure must be obtained by careful job analysis, and an appropriate procedure should be developed using a panel of experts.

    Keywords: Combined Cycle Power Plant, Safety Procedures, Human Error, Job Safety Analysis
  • Khalil Borhanzehi, Zahra Ebrahimi Rigi, Elnaz Yazdanparast, Saiede Dadpishe, Hajare Ebrahimi Rigi* Pages 42-52
    Background and Aim

    The effect of musculoskeletal disorders and its association with negative affect in nurses has been less studied; Due to the need to find practical factors in preventing musculoskeletal disorders, the present study conducted to determine the relationship between the prevalence of musculoskeletal disorders and negative affect in nurses.

    Materials and Methods

    The present study was a cross-sectional study conducted in 2017. A total of 334 nurses included in the study. Data collection tools included a demographic form, the depression, anxiety, and stress questionnaire (DASS-21), and the Nordic questionnaire that were self-reported. The instruments used after psychometric analysis. Data analysis performed using descriptive analysis and regression tests performed using SPSS software version 19. The significance level considered to be 0.05.

    Results

    The results showed that the prevalence of stress in nurses was higher than depression and anxiety. The most common musculoskeletal disorders were in the back and neck. Between the prevalence of musculoskeletal disorders in all areas of the body except the back and depression, anxiety, and stress found a significant association.

    Conclusion

    The above results showed that nurses had experienced degrees of depression, anxiety, and stress that can play a role in the development of skeletal disorders, so safety training methods are recommended for nurses to reduce stress, anxiety, and depression. In turn, it can be useful in reducing the prevalence of skeletal and muscular disorders.

    Keywords: Nurses, Negative affect, Musculoskeletal Disorders
  • MohammadTaqi Badeleh Shamooshaki*, Zeynab Salehi Yansari, Sara Bagherzade Pages 53-61
    Introduction

     the nursing profession is in the group of high-stress occupations. Mindfulness is a specific attitude towards the experience that relies on the two elements of present and acceptance. This study investigates the relationship between mindfulness and job stress in nurses.

    Materials and Methods

     In this descriptive correlational study, 270 nurses working in Panj Azar Hospital in Gorgan were included in the study via convenience sampling. The instruments were a demographic checklist and two standard questionnaires, including the Brown and Ryan mindfulness questionnaire and Tuft and Anderson nursing job stress questionnaire. Data were analyzed using descriptive and inferential statistics in SPSS17 software at the statistical level of 0.05 (p≤ 0.05). 

    Results

     According to the results, the nurses of Panj Azar Hospital, with an average score of about 80.93%, suffer from moderate job stress. This variable has a significant relationship with gender and marriage. In this study, the average score of nurseschr('39') mindfulness is about 72.20. The results also showed a negative correlation (-0.24) between mindfulness and job stress. 

    Conclusion

     The mindfulness variable can predict nurseschr('39') job stress. Therefore, the nurses who have more mindfulness experience lower stress.

    Keywords: Nursing, Nurses' Job Stress, Mindfulness
  • Malihe Mirhosseini, Mahmoud Moinuddin*, Forough Hirani, Seyed Hassan Hatami Nasab Pages 62-80
    Introduction

     Morality is very important in human life because human humanity is formed when moral values are crystallized in him. Every human being is evaluated to the extent of the emergence of moral values in thoughts, speech, and behavior, the first manifestation of a person in society is that personchr('39')s morality. To increase the impact of professional ethics, it is necessary to have patterns that are consistent with culture and society, and by recognizing them, the dimensions of safe behavior by accountants can be explored.

    Materials and Methods

     This research is based on a combined method. Because in this research, both quantitative and qualitative approaches have been used in data collection and analysis, a combination of findings and conclusions. In the present study, data collection has been done through library and field research methods. Statistics consists of theoretical texts related to accounting professional ethics. In this study, using a researcher-made questionnaire, effective criteria based on previous research were identified and finally, 25 sub-components in the form of 5 indicators were identified as the most important factors of professional ethics. In this study, NVIVO software (in the content analysis section) Used.

    Results

     According to experts, the components of professionalism and organization are more important than other criteria and affect the sustainable development of safe behavior and professional ethics of the accountant.

    Conclusion

     By understanding the professional ethics of accountants and identifying its basic components in different dimensions and determining the importance of each of them, a specific framework or format for accountants to observe or not to observe professional ethics and the desire to act based on Design and implement a code of professional conduct to reduce unsafe behaviors and, as a result, reduce the incidence of accidents in the countrychr('39')s industries.

    Keywords: Professional Ethics, Safe Behavior, Fuzzy Screening, Qualitative Content Analysis, Accountants
  • Maryam Ashouri, Shaghayegh Eidani, Ali Salehi Sahlabadi* Pages 81-93
    Introduction

     Nowadays, most industries in Iran constitute a large proportion of workerschr('39') activities in Manual Material Handling. Musculoskeletal disorders are areas of erosive and inflammatory conditions that occur in the form of pain and discomfort in the muscles, tendons, ligaments, joints, peripheral nerves, blood vessels. Working hours, absenteeism, increasing work restrictions, job changes and disability and impose many economic consequences on the individual, organization, and society.

    Materials and Methods

     The present study was conducted to review the studies of Manual Material Handling by different methods in Iran from 2010 to 2020. The general process of the present study included searching for articles invalid national and international databases. After selecting the articles, the necessary information was extracted and analyzed. In general, based on the inclusion criteria, only studies that used NIOSH, KIM, SNOOK, 3DSSPP, WISHA, UTAH, MAC, ART, and manual handling regulations in Iran, were reviewed.

    Results

     15 English articles and 50 Persian articles were found, of which 44 articles were deleted based on the exclusion criteria, and 21 articles were selected for this study and entered into the final analysis.

    Conclusion

     The highest number of studies was conducted in Hamedan, Tehran, Mallard, Shiraz, and Qazvin, respectively NIOSH, KIM and 3DSSPP were the three methods used with the highest number of studies in the field of Manual Material Handling in industry. Most workplace studies were conducted in the casting, food industry, tile industry, and hospital.

    Keywords: Lifting Task Assessment, Manual Material Handling, Ergonomic Assessment